Tijdelijk filmhuisdirecteuren gezocht

De Plaats zoekt tijdelijke directeuren van filmhuizen op Arnhems huiskamerformaat

Muziektheater De Plaats bestaat in 2018 twintig jaar. 20! In die twintig jaar heeft De Plaats zich ontwikkeld tot de specialist van avontuurlijk muziektheater op locatie. Niet alleen in Arnhem, maar in geheel Oost Nederland. Kerktorens, straathoeken, huiskamers, scheepswerven, parkeergarages, weilanden, balkonnetjes, winkelpanden, pleinen, rivierstranden en snelwegviaducten, De Plaats maakte er muziektheater van!

Om haar twintigjarig jubileum te vieren speelt De Plaats van 27 juni t/m 7 juli 2018 in het vernieuwde hart van Arnhem een jubileumvoorstelling: Arnhem, de opera. Een ode aan de stad Arnhem en haar Arnhemmers. Deze voorstelling speelt op en om het vernieuwde Kerkplein. Een deel in het nieuwe Focus Filmhuis, een deel in en op de aloude bijna vernieuwde Eusebiuskerk en een deel op het nieuwe plein. En, om te beginnen, wordt in 50 mini-filmhuizen op huiskamerformaat rondom het plein de proloogfilm van onze voorstelling vertoond.
De Plaats zoekt daarom 50 tijdelijke “filmhuisdirecteuren” die in een straal van 500 meter van het Kerkplein wonen en die tijdens de voorstellingsavonden hun huiskamer en/of winkel tijdelijk als “filmhuis” ter beschikking willen stellen voor maximaal 6 bezoekers van Arnhem, de opera.

Om tijdelijk filmhuisdirecteur te kunnen worden bent u op 8 avonden tussen 19:45 en 21:00 uur thuis of in uw winkel nabij het Kerkplein, nl. op woensdag 27, donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 juni en op woensdag 4, donderdag 5, vrijdag 6 en zaterdag 7 juli.
De bezoekers bellen tijdens de voorstellingsdagen om 19:45 uur bij u aan om op uw televisie of computer de gefilmde proloog van de voorstelling te bekijken. Na een kopje koffie of thee met uw bezoekers start u om 20:00 uur de film. De proloogfilm duurt 6 minuten. Om 20.10 uur vertrekken de bezoekers naar het vervolg van de voorstelling.

Een bijzondere gelegenheid om op een bijzondere manier deelgenoot te worden van een bijzondere voorstelling.

Tijdens de informatiebijeenkomst op 28 november zijn de eerste 13 tijdelijk filmhuisdirecteuren benoemd. Rond de onthulling van het Audrey Hepburnpleinbord liep de teller op richting 200 extra bioscoopstoelen. Als er niet meer auto’s de Jansbeek in rijden blijft de inschrijving nog even open.